VESTI

DOGOVOR PAO: Fabrika kafe u Požarevcu od 2,9 miliona evra!

Grad Požarevac je ustupio zemljište u “Severnom bloku industrijske zone”, bez naknade kompaniji “Bambi Succes” koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe.

U fabrici će raditi 22 radnika, a vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra.

Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor “BAMBI SUCCESS” DOO Aleksandar Miljković, navodi se na sajtu Grada Požarevca.

Dodao je da očekuje da uskoro krenu sa izgradnjom fabrika. U prvoj fazi izgradiće 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

Miljković očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši 3 miliona evra.

“Tako da će se Požarevcu vratiti nekadašnji brend “Pascalin” kafa sa drugim proizvodima baziranim na ovom crnom zlatu”.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

“Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija „BAMBI SUCCESS“ DOO, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Ovo je prva investicija koja će se realizovati u Novoj industrijskoj zoni u Požarevcu, u kojoj su upravo završeni radovi na putnoj infrastrukturi, i da će sa otvaranjem prve fabrike, industrijska zona I praktično početi da funkcioniše”, rekao je on.

Pavlović očekuje da će povećanjem proizvodnje svoje zaposlenje naći još ljudi i da će ovo biti dodatni signal za privlačenje novih investicija u Požarevac.

On je podsetio da je otvoren ritejl park “Stop shop” koji je od svog početka dodatno proširio svoje kapacitete, kao i kinesko-belgijska kompanija koja se bavi reciklažom plastike, a kako je najavio, u planu je i skoro otvaranje fabrike konditorskih proizvoda…

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je rekao da je ideja za otvaranje pogona “BAMBI SUCCESS” DOO u Požarevcu otpočela pre godinu dana i da je za relativno kratko vreme realizovana. “Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Republike Srbije.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *