HEDONIZAM

Dani domaće kuhinje u Zemunu

U subotu i nedelju, 2. i 3. marta od 12 do 20 časova, u tržnom centru Zemun Park, na adresi Auto-put za Novi Sad 124-126, biće održana manifestacija Dani domaće kuhinje. 

Na manifestaciji domaće hrane i pića biće predstavljen veliki asortiman proizvoda izlagača iz cele Srbije i regiona. 

Posetioci će moći da degustiraju i pazare najukusnije sireve, suhomesnate proizvode,  domaću slatku i slanu zimnicu, domaća vina, rakije i likere, torte, kolače, keksiće, med i proizvode od meda, tradicionalni kolač od sira poznat pod nazivom Kitnikez i još mnogo toga. 

U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, šarene salate i ljuti začini. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz od maline sa čokoladom, vanilom i cimetom. To je jedinstvena prilika da se zagolica mašta razigranih ukusa od pravih poslastica, kao i domaćih specijaliteta poput starih zaboravljenih jela, koji nas prosto pozivaju da ih probamo.

Na jednom od mnogobrojnih štandova naći će se i najslađe polusuve šljive punjene jedrima oraha i potopljene u najfiniju crnu čokoladu obložene jednim od tri ukusa – kokos, mleveni keks ili još oraha. 

Tradicionalni hit biće tvrdi francuski sir, a pored njega posetioci će imati priliku da pazare i dimljeni i rolovani kačkavalj, kriška beli sir, kriška mladi sir, domaće kiselo mleko i još mnogo toga. Tu su i proizvodi od leblebije kao što je sirova i kuvana leblebija, pahuljice, brašno i testenina od leblebije. 

Svi posetioci imaće priliku da kupe i drvene daske za sečenje i serviranje, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta.

Posetioce očekuju brojna iznenađenja i nagradna igra. Drugog dana manifestacije biće proglašen i nagrađen najlepše dekorisan štand! 

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *