HEDONIZAM

“Balkan Cheese Festival” ponovo u Beogradu

Balkan Cheese Festival”, deveta izložba autohtonih sireva Balkana biće održana tokom vikenda 9. i 10. marta u prostoru Doma omladine Beograda, partnera ove manifestacije.

Posetioci će moći da probaju retke i neobične vrste više od stotinu sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, da uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima, kao i poslasticama sa sirom. Zemlja gost ovog festivala je Slovenija, a biće izloženi i inače retko dostupni sirevi sa područja Kosova i Metohije.


Radno vreme „Balkan Cheese Festivala“ biće od 10 do 20 časova u subotu i nedelju. Ceremonija otvaranja je u subotu u 11 časova. 

Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara (uključuje degustaciju sireva i delikatesa na svim štandovima izlagača).
Ulaznice će biti dostupne na biletarnici Doma omladine Beograda.

Na festivalu će biti održane prezentacije pravljenja mladog kačkavalja čuvene Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ iz Pirota, kao i predavanja:

PROGRAM

Subota, 9. mart:
12:00 časova: Predavanjei prezentacija: „Sirac za Petrovdan” – kako smo reinkarnirali srpski sir iz XIX veka

14:00 časova: Prezentacija: Carving: „Umetnost rezbarenja sireva u duborezu“ 


Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 10. marta u 19 časova.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *