VESTI

Barcaffe i Kafica biraju latte art šampiona

Kafa u kojoj uživate svakog dana prešla je dug put kako bi stigla do vaše šoljice, kao što je i svaki barista prešao dug put do vrhunskog poznavaoca kafe i veštog “latte artista”.

Na kvalifikacionom takmičenju za regionalni Barcaffé Barista Cup, svoje tajne za pripremu i ukrašavanje omiljenog napitka mnogih, otkriće vam upravo deset najboljih barista Srbije, prema prethodnom odabiru stručnog Barcaffé žirija. Tim povodom pozivamo vas da nam se pridružite u petak, 17. maja sa početkom u 12 časova, u Bitefartcafe-u (Mitropolita Petra 8).

Učesnike će na kvalifikacionom takmičenju u Beogradu kroz program voditi poznati glumac Slobodan Stefanović, motivišući ih da pruže svoj maksimum, dok će o izboru pobednika odlučivati stručni žiri sačinjen od Barcaffé barista i glavnog i odgovornog urednika KAFICE Bojana Đorđevića. Oni će ocenjivati ukus kafe, veštinu iscrtavanja na peni, način posluživanja, kreativnost, kao i brzinu pripreme. 

Barcaffé Barista Cup je prvo regionalno takmičenje barista, koje se sastoji iz dve faze. U prvoj fazi biće organizovana kvalifikaciona takmičenja u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, gde će biti odabrana po tri najbolja učesnika. Zatim, troje prvoplasiranih barista u sve tri zemlje će se u septembru u drugoj fazi nadmetati na finalnom susretu u Ljubljani, za prestižnu edukaciju udruženja Specialty Coffee Association u zemlji espreso kafe – Italiji. 

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *