VESTI

BGD VODIČ ZA KAFOPIJE: “Đurin” kapućino za ponos, ali espreso…

Kultno “hipstersko mesto” u Venizelsovoj 62 “Đura bar” odavno je na mapi kafopija, iako je popodnevni i večernji program ono što ovaj lokal izdvaja u beogradskoj ugostiteljskoj ponudi.

Mesto za urbane gradske likove ima širok izbor svakojakih kafa, ali je fakat da espreso nije na nivou lokala. “Doncafe” gostuje u “Đuri” sa dve mešavine a mi smo odlučili da testiramo Doncafe Barista blend koji u espreso šoljici nije delovao baš dobro. Dobili smo espreso bez kreme, a kada smo zatražili ristreto zadesila nas je ista sudbina.

Jako ljubazno osoblje je obećavalo da su ostale kafe na višen nivou, što se pokazalo u momentima kada smo naručili kapućino. Odličan latte art i dobro zanatsko napravljena krema pokazali su da je u baru osoba koja poznaje sopstveni posao. Za kapućino nismo mogli da nađemo veće zamerke, ali kada smo zatražili makijato dobili smo – “šamar”!

Pred nama je bila mala šoljica u kojoj nije bio makijato, već “mali kapućino” koji je tradicionalna beogradska izmišljotina. Na naš “protest”, da nismo dobili ono što smo tražili, jako ljubazna devojka u baru nam je rekla da ćemo dobiti novu kafu i kroz ljubazni osmeh nam rekla da mi zapravo tražimo “old school makijato”. Istina je da je makijato samo jedan i da još više boli što baristkinja zna taj posao ali da se zbog “znanja” gostiju pristaje na trule kompromise.

Sve kafe greške donekle je izbrisala domaćinska atmosfera i odličan ambijent…

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *