VESTI

BGD VODIČ ZA KAFOPIJE: Minijaturno kafe uživanje

Ako ste nekada zalutali pokraj Palilulske pijace, koja je nedavno dobila novo ruho, sigurno ste zapazili minijaturnu kafeteriju “Coffee Store” koja dočekuje i ispraća kafopije iako sa obe strane šanka jedva da ima oko 15-ak kvadradnih metara.

Zvanično najmanja kafeterija u Beogradu, porodično je “čedo” porodice Ostojić, koja sa velikom strašću se bori za svaku šoljicu omiljenog pića. Dok je Saška zaslužna za odnos sa gostima i spremanje sjajne italijanske “Pavin caffe”, “jači deo” porodice Ostojic, muž Aleksandar, zadužen je za sve tehničke detalje koji su vrlo bitni u poslovanju kafeterije.

Spretni Aleksandar je nezvanično najbolji srpski serviser kafemata, tako da ne čudi što “Coffee Store” poseduje sjajni “Elektra” kafe aparat koji svakog gosta ostavlja bez reči. Isti takav aparat pojavljuje se i u legendarnom filmu “Kum”.

Zanimljivo je da je cena odličnog espresa, u centru Beograda, svega 110 dinara,

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

3 Replies to “BGD VODIČ ZA KAFOPIJE: Minijaturno kafe uživanje

  1. Zamerka na tekst! Ne mozete o Coffee store da pišete, a da ne pomenete i drugu smenu! Žarko je izvrstan cafe majstor i latteart virtuoz!

  2. Odlično mesto sa vrhunskim kafama, oslobođeno megalomanije franšize. Iako ovaj tekst čitaocima otkiva jednu skrivenu beogradsku kafeteriju (kojoj pak, oslanjajući se na ugođaj nepca posetilaca i nije potrebna reklama), ne može biti potpun, a da se ne spomene možda i najbolji kafe majstor u gradu- Žare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *