VESTI

Cimet i kafa = savršeno!

Cimet – egzotični začin zavodljivog mirisa i arome nezaobilazni je sastojak u mnogim kolačima.

F

Pored interesantnog ukusa, cimet bi trebalo da koristite i zbog zdravlja, jer je ovaj začin pravo bogatstvo za organizam.

Cimet je sjajan izvor vitamina i minerala pogotovo gvožđa, kalcijuma, magnana i vitamina C. Ovo je sjajn način da pojačate svoj imunitet, ali i da ubrzate organizam, smanjite nivo šećera i holesterola u krvi i smanjite menstrualne bolove.

Ukoliko ste na dijeti ovaj začin će vam dobro poslužiti za zavarate glad, a možete ga dodati i u limunadu ili čaj.

FOTO:

Istraživanja su pokazala da miris cimeta može poboljšati kognitivne sposobnosti, pamćenje, obavljanje određenih zadataka i da se povećava budnost i koncentraciju.

Verovatno će vam biti interesantna činjenica da ukoliko u šoljicu kafe dodate samo ¼ kašičice cimeta, vaš orgnazim će biti spremniji da se odbrani od virusa i bakterija. Pored sjajne arome koju ćete dobiti, učinićete i uslugu svom organizmu.

Prvu jutarnju kašu začinite ovim mirisnim začinom, a umesto kravljeg mleka dodajte bademovo (koje možete sami spremiti) ili kokosovo.

Primetićete da ćete tokom dana imati više energije, bićete manje naduti, a kako ovaj začin reguliše šećer u krvi eliminsaće napade glad ii bićete duže siti.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *