SVE O KAFI

Dijeta sa kafom

Kratkom sedmodnevnom dijetom možete da istopite sedam kilograma, pridržavajući se jednog efektnog dijetetskog režima sa kafom. Uslov je da svakog dana pijete po 2-3 šolje kafe.

Zahvaljujući njima, telo se svakodnevno oprosti od bar 200 kalorija.

Kafa je bogata vrednim antioksidansima i organskim kiselinama, a samo jedna šoljica kafe zadovoljava dnevnu potrebu za  vitaminom B5.

Neosporno je i osvežavajuće i energetsko delovanje kafe na ljudski organizam.

Dijeta sa kafom je veoma lagana i prijatna, pošto je neophodno da se u datom dijetetskom režimu popije bar 2 litra vode dnevno.

Doručak: šolja kafe i kriška prepečenog hleba.

Ručak: šolja kafe i velika salata od povrća, piletine i kuvanih jaja.

Večera: posno pečeno meso ili riba, salata od povrća i voćna salata.

Neophodno je da kafa, koju konzumirate, bude sveže mlevena, a ne instant. To znači da treba da kupite kafu u zrnu i da je sameljete u domaćim uslovima.

Takođe je neophodno da se kafa samelje neposredno pre upotrebe. Kafu ne treba da zaslađivati, niti joj dodavati  šlag ili mleko.

Eksperti naročito ističu – koliko god volite kafu, ne preterujte sa konzumiranjem. Normalna količina kafe je dve do tri šoljice. Sa kafom treba da budu oprezni ljudi, koji pate od hipertonije. Smeđi napitak stvara preduslove za povišavanje krvnog pritiska, koji vremenom može da ostane stalno visok.

Naučno je dokazana činjenica, da čovek može da stekne zavisnost, i prilikom predoziranja kafom može da nanese veliku štetu svom organizmu.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *