VESTI

DOKAZANO: Kafa nije ubila Poljaka, misterija kofeina

Kafe svet je obišla vest da je muškarac star 36 godina pronađen je mrtav u svom domu u Piterborou okružen gomilom praznih šolja. Istraga, ipak nije pokazala, da je Lukaš Sandelevsi  konzumirao sav taj kofein iz kafe, već su dodatne patološke analize “rekle” da je nesrećni Poljak izgubio život zbog “hroničnog oboljenja”.

Prve informacije su govorile da je Lukaš, varilac iz Poljske, imao izuzetno visok nivo kofeina u krvi – 282 mikrograma po mililitru. Ostaje nejasno kako je Sandalevski uneo u sebe tu količinu kofeina.

Prema stručnjacima, više od 80 mikrograma kafeina po mililitru krvi može biti fatalno. Britanski Indipendent podseća da neka energetska pića mogu da sadrže i do 80mg kofeina na 250 mililitara proizvoda, kao i da se trudnicama ne preporučuje unošenje više od 200 mg kofeina dnevno što je ekvivalent dve šolje instant kafe. Portparol policije rekao je da ima nekih indicija da je Sandelevski često pio alkohol i analiza krvi je pokazala da jeste ali ne u meri da ga ubije.

“Bio je pripit ali ništa više”, rekao je portparol.

Bojan Đorđević
Polu čovek, polu kafa. Espreso “manijak” koji je spreman da se posvađa sa samim sobom zbog kafe. Neprekidni ispitivač beogradske kafe scene i sanjar o arabikama i robustama. Totalno opsednut aramoma i kritičkim stavom prema svim objektima u kojima se služi kafa.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *