HEDONIZAM

Đokovići uz vina Kovačević

Gastronomski raj na Fruškoj gori, kuća vina Kovačević, odjekivala je nedavno veselim glasovima i to na italijanskom jeziku, a povod svemu bio je Aranđelovdan, slava porodice čuvenog tenisera Novaka Đokovića.

Veselo je bilo i u iriškom Podrumu 1930 gde su se majstori mediteranske i ostalih kuhinja prosto razleteli da u arhivama, amforama i gde sve ne, nađu najbolje i odgovarajuće vinske kapljice za svoje jedinstvene specijalitete. A tek kasnije za stolom u Vinskoj kući, gde je krenula degustacija, pa potom u jednom od restorana Đoković gde se slava slavila…

Tradicionalno se u porodici Đoković na ovaj značajan datum slavi vinima sa Fruške gore od vinara Miroslava Kovačevića. A kakva su vina, i hrana mora biti na nivou pa je za tu priliku iz Italije potegla čitava delegacija vrhunskih kuvara predvođena „šeficom“ srpkog porekla Ljubicom Komlenić. Ljubica ispred svog imena ima prestižnu odrednicu Top Italian Chef, koja u svetu kulinarstva mnogo znači, a uz članove porodice Đoković, koji su i lično hteli da odaberu neka od vina.

Kuvari Masimo Fezaradi, Antonio Mecalira, Franko Favareto, Nikolo Mošela, Karlo Napo, novinarka Irena Kolombo i čuveni fotograf Đovani Panaroto nisu skrivali oduševljenje brojnim etiketama Kovačević, posebno onim arhivskim koja daju neiscrpnu inspiraciju za kombinovanje sa hranom, dok je u domenu „slatkiša“ poseban utisak ostavilo crveno vino Aurelius S 2015 preliveno preko sladoleda, kao i Rajnski rizling boje ćilibara iz berbe 2017. u novom pakovanju.

www.vino.rs

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *