VESTI

DONCAFE REKLAME:Od sumraka do svitanja (VIDEO)

Teško je zamisliti i dan na svetskoj kafe sceni da se ne pojavi neka skupa reklama koja ostaje urezana u pamćenje kafopijama. Gotovo identična situacija je i na regionalnoj kafe sceni, tako da su potencijalni kupci zasuti relamnim spotovima koji imaju za cilj da se proda koja tona kafe više…

KAFICA tim je rešio da prikaže neke od reklama najvećih regionalnih kompanija i da damo naš sud o njima.

Krenuli smo da istražujemo reklame kompanije “Strauss Adriatic” (vlasnik brenda Doncafe) , koja mnogo manje daje u marketinške aktivnosti od glavnog konkurenta, ali im se mora priznati da imaju originalne ideje.

Već naredne nedelje “skeniraćemo” njihove glavne konkurente iz Atlantic Grupe, koja zastupa nekoliko poznatih kafe brendova (Grand, Bonito, Barcaffe,…).

15. TVC DONCAFE ZEKA I MEDA

Iako su životinje dobra podloga za spotove, idejni tvorci Doncafe “šumske” reklame nisu se proslavili. Režiser u reklami nije imao svoj dan, mada je na ostalim pojavljivanjima bio znatno bolji, ali su lošu ideju dodatno pokvarili “zeka i meda”. Tačnije, kostim mede je nesrećno odrađen, a posebno je iritantan glas glumca koji je slabo čujan… Čak i zaka izgleda omamljeno kao da je pobegao iz lonca….

14. U potrazi za magičnim sastojkom

Van konkurencije promašaj kreativnog tima Doncafe. Reklama koja traje večnost (skoro tri minuta), a subjektivno “pola života”, teško da može da bude bilo kome zanimljiva. Ko je imao vremena da se “davi” sa ovim pokušajem reklamnog spota može da shvati da glavni glumac u reklami za kafu, čak promoviše i Lego kockice.

13. DONCAFE Papagaj

Ako su želeli da samo prigrabe pažnju, onda je misija uspela. Zanimljiva ideja, ali ne baš srećna realizacija… Glumac u reklami deluje ne baš ubedljivo, svetlo je problematično, dok su pojedini kadrovi više za početak nekog filma za odrasle. Ipak, mora se priznati da drži pažnju…

12. DONCAFE reklama 2012.

Na silu simpatična reklama i ništa više. Gluma ispod proseka, realizacija “tanka”, ali ova priča uvek uspeva na našim prostorima. Trač partija uz kafu je “zakon”, tako da ne čudi što je reklama bila gledana pre osam godina.


11. Doncafe TVC Milka Aroma expert

Aromu ovoj reklami daje baš pokojna Milka Canić. Legendarna članica Slagalice napravila je sjanu “glumačku” rolu i pokazala da ima taj faktor “x” koji je bitan za reklamne spotove. “Režiser” je bio znatno bolji, tako da nije čudo što je ova reklama imala solidan uspeh.

10. Doncafe Green Active

Baš zanimljivo, lepo, dobro zanatski urođeno,… Ali, pre svega moderno. Jedna od reklama gde se vidi pečat autora. Vidi se da je budžet uradio svoje, ali je mala zamerka što običan svet, kojem je namenjena reklama, nema baš u svakodnevnom životu reč “antioksidans”.

9. Eh da mi je 25. sat – Danas drugi kuvaju za nas

Ako vam treba “taj 25. sat” sigurno niste razumeli dobro zbog čega je u ovoj reklami bitna njihova akcija i šta treba uraditi… Dosta nejasno ali je neosporno da je reklama produkcijski na zavidnom nivou i da ideja zaslužuje pohvale. Pohvala i za glumicu koja je odradila dobro svoj posao…

8. Doncafé Holiday Edition 2018- Čoko DA za topla jutra

Šta su hteli, to su i dobili… Zimska topla reklama, za hladne dane. Sve je na više nego zadovoljavajućem nivou, ali se stiče utisak da je trebalo da bude više asocijacija za “čokoladne arome”.

7. Doncafe Udvarač

Prilično arhaična ali odlična. Imena glumaca u ovom simpatičnom “skeču” govore sama za sebe. Mada mnogi od njih nisu rekli skoro ni reč, njihova harizma i glumači “zanat” doveli su ovu reklamu u red omiljenih. Čak ni male produkcijske greške nisu umanjile kvalitet ove reklame.

6. TVC Doncafé – Jova i srkn’o kafu i ub’o želju

Retko maestralni Jova Radovanović u petnestak sekundi uradio je pravi posao. Odlična ideja, dobra realizacija ali potpun utisak kvari “blentavi pogled” Jove na kraju reklame. Dao nam je priliku da očekujemo još neku šalu, koje nema…

5. Doncafé Tenori – Aroma expert

Evo šta dve zvezde kao što su Cune Gojković i Miroslav Ilić mogu da urade u reklamnom spotu! Kada se doda još dobar “režiser” onda se dobije reklama za pamćenje. Jednostavno, dobro i šarmantno. Skoro bez zamerki…

4. Doncafé 3sec 2 1black

Lepi kadrovi, fini glumci, vrhunska produkcija i energija. Nije ni čudo što je ova reklama uspela da dođe do skoro milion pregleda na Youtubu. Odlično spakovano i jasno. Prosto vas vuče, da kupite njihov proizviod.

Reklama je inače i oštra poruka konkurenciji, koja je po mišljenju operativaca Doncafe, napravila domaću kafu koja je “instant”. Mali rat, velikih igrača na kafe sceni…

3. Doncafe Komšija 2

Ekvivalent za dobru reklamu, mada je urađena pre skoro deceniju. Maestralni Bogdan Diklić, “mama” Mira Stupica i jedinstveni Bata Živojinović odradili su veliki posao i sigurno doneli mnogo simpatija Doncafi.

2. Doncafe Ljubav

Prava ljubavna reklama u realizaciji tri glumačke dive različitih generacija. Odlično urađen reklamni spot koji je dominirao pre desetak godina prikazuje emocije… Jednostavno, posle gledanja ove manijature poželite da se iskreno zaljubite u neku crnku (odlična rola Marije Karan) ili u njihovu kafu. Savet “bake” je zlata vredan…

1.Dobro jutro džezveri – DONCAFÉ CELA REKLAMA 2015

Ako se traži sinonim za reklamu koju baš svi znaju onda je to ovo Doncafe “čedo”. Jednostavno, pogodili su “žicu” i teško da može neko da nađe manu ovoj reklami. Uspeli su da prepevani Bajagin hit dovedu na zavidan nivo i da nateraju da sinovi (predškolci) direktora suparničke kompanije pevaju “Dobro jutro džezveri”. Očevi nisu bili baš srećni…

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *