VESTI

Dva “zlata” za Barcaffe

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (International Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dve zlatne medalje za svoje blendove  Barcaffè Tradizione i  Barcaffè Prestigio.

Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene. 

„Izutetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dve zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvek sprovodi stroge mere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savrseno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, Generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.

Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffè ponese zlatne medalje. 

„Barcaffè je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe. Izuzetno nam je drago što ovoj kolekciji dodajemo i ovogodišnje dve zlatne medalje“, dodao je Bele. 

Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj fabrici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mešavina mlevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *