VESTI

Irski ragbisti popili 50 kilograma kafe!

Pedeset kilograma – mnogo je čak i kad su ragbisti u pitanju. Čak i kada je o tradicionalno neumerenim Ircima reč. I bilo bi prihvatljivije da je u pitanju viski. Ovako, ostaje neverovatno da su irski ragbisti opsednuti kafom i da su na nedavno završeno Svetsko prvenstvo u Japanu poneli su neverovatnih 50 kilograma.

Za one koji ih dobro poznaju, nije iznenađenje da su velike kafopije koje pauze između treninga i utakmica skraćuju ispijanjem kafe. Prognoze su bile da će i kod japanskih domaćina popiti dosta crne tekućine. Međutim, niko nije mogao da pretpostavi da će popiti ovoliko!

Iz centrale kluba u Dablinu su nam poslali veliku pošiljku kafe kako bismo mogli standardno da funkcionišemo, objasnio je jedan od igrača za balls.ie.

Na pitanje o kolikoj količni je reč, odgovorio je: 50 kilograma!

“Colin iz kompanije 3fe iz Dablina ljubazno nam je poslao oko 50 kilograma kafe i bukvalno nas ‘prilepio’ za kafe aparate”, ispričao je irski ragbista.

Svetsko prvenstvo u ragbiju trajalo je od 2. septembra do 2. novembra 2019. godine u Japanu, a to je prvi put u istoriji ovog sporta da se održava na azijskom kontinentu.

Pobednici prvenstva su ragbisti Južne Afrike, koji su u finalu deklasirali svoje vekovne kolonizatore – reprezentaciju Engleske. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *