VESTI

JAVA PREDAVANJE: Od zrna do biznisa

Želiš da pokreneš biznis u industriji kafe? Uživaš u konzumaciji espressa, ali nisi siguran da li ga praviš na pravi način? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja svi zainteresovani mogu da dobiju već 13. marta od 18 časova u In Centru.

Svoja dugogodišnja iskustva u ovoj industriji preneće Jovan Zdravković, suvlasnik i direktor Java Coffee Serbia. Jovan je pohađao obuku za baristu, a danas je suvlasnik tri kafića – Java Coffee, Lula fine espresso bar i Pascal Coffee and beer shop u Novom Sadu. Predsednik je i osnivač Specialty Coffee Association of Serbia (SCAS), te organizator mnogobrojnih takmičenja poput Coffee festivala, Mikser house i BelExpo takmičenja za bariste.

Jovan Zdravković

Priča o savršenoj šoljici Java kafe počinje 2001. godine u Varšavi, u kojoj grupa pasioniranih ljubitelja kafe pokreće prvu pržionicu kafe sa idejom da drugim ljubiteljima ponudi sveže prženu kafu sa poreklom (znajući prave korene kafe i proizvođača), kao i specialty coffee (kafe arabike sa prefinjenim ukusom). Njihova avantura u Srbiji kreće 2013. godine i za dve godine rada postižu isti rezultat koji je u Poljskoj bio postignut za četiri godine. To znači samo jedno – Srbija zna i ceni umetnost pravljenja savršene šoljice kafe!

Na predavanje su pozvani svi sadašnji i budući preduzetnici i ugostitelji, ali i zaljubljenici u kafu. Po završetku događaja biće prilika da se uživa u konzumaciji kvalitetno napravljene kafe.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane uz prijavu na info@incentar.org.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *