VESTI

Kafa i erekcija

Da li ste znali da kofein pomaže u opuštanju krvnih sudova u penisu čime se povećava protok krvi,a to je ključna stvar za probleme s erekcijom.

Da li ste znali da kofein pomaže u opuštanju krvnih sudova u penisu čime se povećava protok krvi,a to je ključna stvar za probleme s erekcijom.

Muškarci koji popiju između 85 mg i 170 mg kofeina dnevno, imaju 42 odsto manje šanse da će patiti od erektilne disfunkcije, pokazuju istraživanja. Naučnici Univerziteta u Teksasu objašnjavaju da bi to bilo oko jedna do dve šoljice kafe dnevno.

Ne treba odmah zaključiti da bi još veća količina kafe napravila čuda u krevetu. Naime, između 171 mg i 303 mg kofeina dnevno umanjiće rizik za 39 odsto, što znači da je ipak bolje da se držite preporučene količine. Naučnici su objasnili kakve veze ima kafa s erekcijom. Kofein pomaže opuštanju arterija u penisu čime se povećava protok krvi, a što krv bolje cirkuliše, i erekcija je bolja.

Do ovih rezultata su došli nakon proučavanja podataka za 4.000 ljudi. Pratili su ih tokom 24 sata i beležili prehrambene navike, koliko kafe i čaja su pili, te koliko gaziranih pića i sportskih napitaka.

Prema podacima Nacionalne zdravstvene službe, jedna šoljica kafe sadrži oko 100 mg kofeina, šoljica čaja 75 mg, a limenka Koka-Kole 40 mg.

Gojazni muškarci, ili oni s visokim pritiskom, imaju više šanse za probleme u seksualnom životu. Dijabetičarima kafa ne pomaže. Naime, dijabetičari su najrizičnija grupa kada je erektilna disfunkcija u pitanju.

Izvor: telegraf.rs

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *