PRIČE UZ KAFU

Kafa podmlađuje kožu

Kafa je odavno ušla u sve životne pore. Iako se preteranim konzumiranjem ovog aromatičnog napitka smanjuje koncentracija kalcijuma u kostima i povećava rizik od osteoporoze, crna kafa može da bude vrlo korisna za kožu i kosu. Sadrži blagotvorne sastojke poput biljnih masti, minerala, kalijuma, magnezijuma, gvožđa… Ulje kafe bogato je moćnim antioksidansom, linolenskom kiselinom.

OSVEŽENJE ZA LICE

Skuvajtu jaku crnu kafu, sipajte je u male posude i zaledite. Kada se tečnost pretvori u led, zaleđenom kockicom pređite preko kože. To podstiče cirkulaciju i osvežava kožu.

MASKA PROTIV BORA

Kašiku ražanog brašna pomešajte sa prethodno ohlađenom kafom i mešajte dok smesa ne postane kremasta. Mešavini zatim dodajte žumance i opet dobro promešajte. Takvu masku nanesite na lice, držite 15 minuta i zatim dobro isperite.

TRETMAN PROTIV CELULITA

Toplu mlevenu kafu rasporedite na problematična područja, pa obmotajte plastičnom folijom, ostavite da deluje 15 do 20 minuta, a zatim dobro isperite. Ovakav postupak možete da ponovite dva puta nedeljno. Mlevenu kafu možete da dodate i u svoj omiljeni gel za tuširanje, pa ćete se tako svaki put pod tušem nežno izmasirati.

POTAMLJIVANJE KOSE

Dva žumanca pomešajte sa kašikom ruma i dve kašike tople vode, dodajte još i kašiku mlevene kafe i biljnog ulja. Dobijenu mešavinu nanesite na kosu i ostavite da deluje pet minuta, pa zatim sve dobro isperite toplom vodom.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *