VESTI

Kafa za mlekom “vredi” 69 kalorija!

Osobe koje svoju kafu  svakodnevno zaslađuju i/ili im dodaju mleko ili šlag, moraju da znaju da u organizam time unose 69 dodatnih kalorija, pokazalo je istraživanje američkih naučnika.

Postoje različita mišljenja o kalorijskim vrednostima kafe, ali su američki stručnjaci jasni da je “crno zlato” gotovo beskalorično. Ipak, problem je u dodacima, najčešće mleku, šećeru, a često i šlagu.

Dakle, kada se u kafu dodaju mleko ili šećer, ili još gore, oboje, kafa postaje izrazito kalorično piće. Naučnici kažu da je tokom studije koju su proveli, 68 posto kafopija odgovorilo da kafu piju uz kalorične dodatke.

U poređenju s onima koji kafu vole gorku i crnu, osobe koje su u omiljeni napitak dodavale razne dodatke svakodnevno su u organizam unosile 69 kalorija, objavili su naučnici u časopisu Public Health.

“Naše je istraživanje pokazalo da ljudi svakodnevno u organizam unose više kalorija nego što im je potrebno, a da toga nisu svesni”, kazao je Ruopeng An, asistent na odeljenju kineziologije bolnice u Illinoisu.

Tokom istraživanja koristili su se  podaci iz ranijih studija kojima je obuhvaćeno više od 13.000 ljubitelja kafe.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *