PRIČE UZ KAFU

Kafa za negu dama

Ispijanje jutarnje šoljice kafe važan je deo svakodnevnice za mnoge. Ali verovatno niste znali da kafa ima potencijal da reši probleme sa kožom u kratkom vremenskom periodu jer je bogata antioksidansima koji deluju protiv oštećenja kože. Kafa ima sposobnost da duboko prodre u pore i ukloni nečistoće koje drugi pilinzi ne mogu da urade, što dokazuje da je savršena maska za sve tipove kože.

Predstavićemo vam maske za lice od kafe koje će biti korisne za vašu kožu.

MASKA SA KAFOM I MEDOM

Ova divna kombinacija može vam obezbediti neverovatne rezultate. Antioksidans formula kafe i hidratacija meda pružiće vam sjajnu i vlažnu kožu. Priprema je jednostavna: u činiji pomešajte kašiku kafe i kašiku meda. Nežno utrljajte smešu na lice laganim kružnim pokretima. Ostavite masku da stoji na koži 20 minuta pa je isperite toplom vodom.

MASKA OD KAFE, OVSENIH PAHULJICA I JOGURTA

Kafa i ovsene pahuljice priuštiće vam dubinski piling i odstraniti mrtve ćelije kože, a jogurt će tonirati kožu. Sameljite kafu, ovsene pahuljice i jogurt (napravite pastu od sjedinjenih sastojaka). Nanesite masku na lice i površinu kože na vratu. Nakon 30 minuta isperite toplom vodom i osušite kožu tapkanjem peškira.

MASKA OD KAFE I KAKAA

Definitivno trebate probati ovu ukusnu masku za lice. Oba sastojka su bogata antioksidantima i lako mogu popravi sva oštećenja kože. Jednak iznos kafe i kakaa pomešajte s mlekom. Pastu nanesite na vrat i nakon pola sata ga isperite vodom. Miris će smiriti vaša čula, a piling će vam očistiti kožu temeljno, zategnuti pore i hidrirati kožu.

kakao

MASKA OD KAFE I MASLINOVOG ULJA

Ova maska za lice je blagodet za devojke sa suvom kožom jer maslinovo ulje ima sposobnost da hidrira kožu sa svojim bogatim izvorom vitamina. Dobro izmeštajte kašiku mlevene kafe sa kašikom maslinovog ulja. Nanesite mešavinu na lice i vrat. Nemojte dozvoliti da se maska osuši na koži već je operite sa tretirane oblasti nakon tri minuta i primetićete razliku.

MASKA OD KAFE I LIMUNA

Devojke koje imaju masnu kožu oduševiće se ovom maskom. Pomešajte kašiku mlevene kafe sa sokom jednog limuna. Nanesite smesu na lice i vrat i ostavite da stoji 30 minuta. Limun, bogat vitaminom C, prodreće kroz pore i očistiti kožu.

limun

PREDNOSTI KAFE NAKON KORIŠTENJA NEKE OD NAVEDENIH MASKI:

– kafa ima mogućnost da poveća protok krvi, te će vam obezbediti zdravu kožu,
– kafa poseduje antioksidanse koji su potrebni za kožu, koja će biti čistija,
– vaša koža će se odbraniti od štetnih UV zraka i sprečićete oštećenja kože,
– osetićete kako je glatka vaša koža posle korišćenja neke od maski.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *