VESTI

KAFE BUM: Koka Kola napada Aziju

Američki gigant pića, Coca cola, navodno je započeo ekskluzivne pregovoree o sticanju “značajnog” udela u najvećem indijskom lancu kafe “Cafe Coffee Day”. Prema indijskom ekonomskom časopisu “The Economic Times”, dva neimenovana zvaničnika rekli su da njihova kompanija pokušava da se učvrsti na indijskom tržištu kafeterija koje se brzo razvija.

“Potencijalno sticanje uloga vodi sedište kompanije Coca-Cola u Atlanti, a zvaničnici iz globalnog tima proizvođača pića angažovani su u aktivnim razgovorima sa upravom Day kafae“, rekao je jedan od izvora.

“Cafe Coffee Day” je najveći indijski lanac kafe, osnovan 1996. godine, koji posluje više od 1500 kafića u Aziji i dodatnih 250 šopova širom Evrope, Malezije, Egipta i Nepala, a godišnje poslužuju 1,8 milijardi šoljica kafe. Za poređenje, najveći svetski lanac kafe, Starbaks, ima oko 100 indijskih šopova širom Indije.

Kola Kola već ima prisustvo na indijskom tržištu kafeterija preko britanske kompanije “Costa Coffee”, koju je kupila za 5,1 milijardu dolara .

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *