VESTI

Kafica se pojavila i u Igri prestola!

Fanovi jedne od najskupljih serija svih vremena “zapalili”  su Tviter u 17. minutu poslednje epizode, kada su u kadru ispred Majke Zmajeva ugledali – Starbaks kaficu! U karakterističnoj šoljici “za poneti”.

“Je l’ se to samo meni čini, ili je Sansa stavila šoljicu ispred Deneris kao deo dobro smišljenog plana da je ‘makne'”, napisala je jedna tviterašica, a ceo slučaj viralno je osvojio društvene mreže. Da li je reč o grešci u montaži ili je Starbaks kafa bila zapravo “pojavljivanje zvezde” – jednostavno, reklama?

“Izvinjavamo se”, kratko je reao izvršni producent serijala čiju je prvu epizodu poslednje sezone gledalo u premijerom terminu čak 17,4 miliona gledalaca. Samo na HBO!

“Vesteros je zapravo bio prvo mesto na svetu na kojem je otvoren ‘Starbaks'”, našalio se producent Berni Kolfild.

Iako je “greška” ovog tipa neprijatna za  HBO, kablovskoj tv mreži osnovanoj 1978. godine, pojavljivanje kafice ipak je, izgleda, sa svih strana dočekano smehom.

HBO je potvrdio da je pojavljivanje kafice bilo greška i u kratkom saopštenju naveo: “Late koji se pojavljuje u epizodi je greška. Deneris je naručila biljni čaj.”

Producent je u izjavi koju prenosi “Vašington post” dodao i kratku poruku “Starbaksu”: “Pošaljite nam pareeeee….!”

Na HBO je u toku emitovanje poslednjeg serijala “Igre prestola”, na koji su gledaoci širom sveta čekali 20 meseci. Budžet za svaku epizodu ovog serijala iznosio je oko 15 miliona dolara.

Fanovi se na društvenim mrežama sad pitaju hoće li HBO premontirati scenu, ili će istorija zabeležiti da je na izmišljenom kontinentu Vesterosu, otvoren “Starbaks”. Neki brinu i da li Majka Zmajeva prvo “drmne” jedan kratak espreso, pa onda kaže: “Drakaris!”

Maja Bekčić Petrović
Rođena Sarajka, koja se zaljubila u Beograd odavno je postala strah i trepet u novinarskom svetu. Jednostavno, brend. Teško da može da zamisli dan bez kafe i druženje “sa rajom” uz “crno zlato”.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *