VESTI

Kafica za Ginisa: Izazov uspeo!

Ekipa portala “Kafica.rs” postavila je povodomna Svetskog dana kafe, rekord u pripremanju espreso kafe, čime smo ušli u Ginisovu knjigu rekorda! Glavni i odgovorni urednik portal namenjenom kafopijama Bojan Đordjević neprekidno je pripremao espreso više od 24 časa, što je bilo više nego dovoljno da se upišu u istoriju.

“Espresso maraton” počeo je u subotu u podne, a tokom 24 časa, minuta i 21 sekunde sata pripremljeno je 2.276 “doza” te kafe. U izazovu je potrošeno više od 20 kilograma kafe, a ceo događaj pratilo je nekoliko stotina kafopija koji su uživali u nesvakidašnjem događaju u kafeteriji „Mačka Tačka“ na Karaburmi.

Ceo dogadjaj sniman je u realnom vremenu kamerom, a snimak tajmera i Bojana koji sprema espreso poslužiće za verifikaciju Ginisovog rekorda.

“Presrećni smo što smo došli u situaciju da stavimo Beograd i Srbiju na kafe mapu sveta. Espreso i kafe kultura su neizostavni deo života i ovo je naš poklon svima za Svetski dan kafe. Bilo je preteško da se ostane budan i efikasan tokom 24 časa ali je sve olakšala sjajna ekipa i naši gosti. Pozitivna energija je pobedila umor“, rekao je Đorđević, koji je najavio nove akcije u saradnji sa predsednikom GO Palilula Aleksandrom Jovičićem, koji je „otvorio“ zahtevni „napad“ na Ginisov rekord.

Urednik portala Kafica.rs je tako postao prvi Beograđanin koji ce biti upisan u Ginisovu knjigu rekorda. Podrsku Bojanu tokom 24 sata dali su brojni sugradjani, prijatelji, komšije, kolege i poslovni partneri.

U okviru maratona organizovana je humanitarna akcija tokom koje je prikupljen novac za kupovinu dva inhalatora za decu obolele od cisticne fibroze (sakupljeno je više od 66.000 dinara).  

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *