VESTI

Kako da smršate sa kafom?

Da li znate da promenom navike konzumiranja kafe možete dnevno da izgubite i do 160 kalorija? Možda će vam to zvučati mnogo, ali ako ste na dijeti ili želite da smršate ovo vam svakako može pomoći a ne iziskuje previše odricanja.

Ukoliko svoju uobičajenu dozu kafe koju dobijate iz kafe latea zamenite za šolju obične crne kafe unećete samo 10 umesto 170 kalorija dnevno. Čista kafa ne samo da je praktično bez kalorija, već može  značajno da vam pomogne u suzbijanju apetita.

Zelena kafa (Flickr/McKay Savage)

Posebno je za mršavljenje dobra “zelena kafa”. To je napitak koji se pravi od nepečenog zrna kafe i zbog svog pozitivnog efekta na dijetu vrlo je popularna u svetu. Ova kafa ubrzva varenje i pomaže u sagorevanju masti.

Kafa takođe ubrzava vaš metabolizam. Samo jedna šolja jake crne kafe može da vam podigne puls na oko 100 otkucaja u minuti. Ovako visok puls može da potraje i do sat vremena po ispijanju kafe i za zdrave osobe ne smatra se opasnim, ali oni koji imaju problema sa srcem trebalo bi ipak da povedu računa i ne preteruju sa kafom. Uobičajena vrednost pulsa je između 60 i 80 otkucaja.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *