VESTI

Kluni protiv Nespressa zbog dece u kafe poljima

Američi glumac Džordž Kluni “iznenađen i ožalošćen” otkrićem novinara da su deca radila na farmama kafe koje koristi gigant Nespresso, brend u kojem je dugo ambasador.

Čuvena glumačka zvezda i režiser, koji je tokom školskih praznika radio na duvanskoj farmi svoje porodice u Kentakiju, obećao je da će „biti urađen posao“ na poboljšanju uslova, nakon što je dokumentarni film „Channel 4 Dispatches“, snimio decu kako piju kafu i nose vreće na šest farmi u Gvatemale za koje se veruje da isporučuju Nespresso.

” Odrastao sam radeći na duvanskoj farmi od svoje 12 godine, tako da sam svestan složenih pitanja koja se tiču poljoprivrede i dečijeg rada”, rekao je Kluni.

Uprkos brojnim revizorskim posetama koje su vodile korporacije i treće strane na kafe poljima u Kostariki, Etiopiji, Ugandi i drugim zemljama snabdevačima, u 2019. godini zabeleženo je dva slučaja dečijeg rada, priznaju u Nespressu.

Tokom protekle četiri godine prijavljeno je petnaest slučajeva, a svaki je „efektivno razrešen“, saopštila je kompanija.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *