VESTI

Ko je doneo kaficu u “Igru prestola”?

Ili im je “Starbaks” uplatio lovu ili su posle osam sezona snimanja smoreni ko mrmoti u hibernaciji! Šta god da je, kreatori serije “Igra prestola” dali su više nego bezvezno objašnjenje kako se kartonska kutija sa kafom našla ispred Majke Zmajeva u jednoj od emitovanih epizoda.

U prvoj reakciji posle više meseci ćutanja, izvršni producent Dejvid Beniof je, malčice filozofski, ovu omašku uporedio sa namernim greškama u tkanju persijskih ćilima.

“Kada tkaš ćilim, tradicija je da ponegde napraviš malu grešku jer samo Bog sve radi savršeno. Ovo bi bila ta naša mala greška”, ispričao je on u intervjuu koji prenosi “Watchers on the Wall”.

Na njegovu izjavu šaljivo se nadovezao još jedan od kreatora serijala Den Vejs:

“Eto, zato sam tamo stavio šolju kafe! To je bio svestan pokazatelj naše nesavršenosti”.

Beniof je, međutim, pokušao da pruži i razumno objašnjenje.

“Toliko smo bili koncentrisani na Deneris i Džona Snoua da prosto samo nismo videli tu čašu u sredini“.

“Kada je to otkriveno prvo nisam mogao da verujem i bilo me je sramota: kako nismo videli ovu šolju u sred kadra? A onda nam je, na kraju, postalo prosto zabavno”, izjavio je on.

 “U pitanju je greška, i sada nam je smešna“, kazao je Beniof povodom propusta tokom snimanja poslednjeg serijala “Igre prestola”, u kojem je svaka epizoda koštala oko 15 miliona dolara.

Odmah nakon otkrivanja “greške”, jedan od producenata Berni Kolfild pokušao je da se našali da je “(Izmišljeni kontinent) Vesteros zapravo bio prvo mesto na svetu na kojem je otvoren ‘Starbaks’”. On je, kako je tada preneo “Vašington post”, poslao i kratku poruku “Starbaksu”: “Pošaljite nam pareeeee….!”

“Starbaksovu” kartonsku šoljicu za kafu prvi su primetili fanovi ove serije i na to ukazali na Twitteru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *