VESTI

Kolumbijski farmeri očajni

Farmer kafe Miguel Fajardo, oji živi i radi u zapadnoj Kolumbiji, proveo je poslednjih osam godina pokušavajući da obnovi bogatstvo porodice, nakon što je njegov otac bankrotirao. Krenuo je da vraća ugled u svetu kafe ali ga je pandemija korona virusa totalno “obezglavila”.

“Definitivno smo uplašeni, ne znamo kako će stvari napredovati. Mi ćemo proizvoditi kafu, ali gde ćemo je prodati? To je teško pitanje.”, rekao je Miguel Faljardo.

Potražnja za kafom porasla je poslednjih nedelja, jer potrošači skladište osnovne zalihe za supermarkete. Međutim, sasvim je drugačija slika za “specijalne kafe”, a to je ono što Fajardo proizvodi.

Kolumbija je najveći svetski proizvođač kafe posle Brazila i Vijetnama
Ova visokokvalitetna kafa, za koju je ocijenjeno da ima vrlo malo nedostataka , prodaje se prvenstveno u kafićima i restoranima – od kojih su mnogi zatvoreni zbog zastoja koronavirusa.

Udruženje koje se bave “specijalnim kafama” upozoravaju da se sada mnogi mali biznisi plaše za svoj opstanak, dok postoji velika zabrinutost za rad poljoprivrednika koji uzgajaju kafu.


Fajardo je samo tokom proteklog meseca primetio pad narudžbina za više od 50%, a boji se da će se situacija samo pogoršati.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *