FEST 2k20

La Serbiana kafa – Vilinski moćna

Iskonski moćna, istinski dobra. Jednostavno – La Serbiana. Domaća kafa koja je sposobna da razbudi sva čula, pokazuje sve prednosti kada se znanjem ukombinuje skupa sirovina Minas Brazil (arabika) i Cherry India (robusta).

Idejni tvorac blenda je čuveni beogradski ugostitelj Miroslav Sević koji svakodnevno pokazuje kolika je strast utkana u novu mešavinu kvalitetne kafe na našem tržištu.

La Serbiana kafa pruža kafopijama sopstvenu mitsku priču…

“Nekada davno, iza dinarskih brda i gora, među bistrim jezerima i bučnim potocima, ušuškana u zelenilo šume živela je vila La Serbiana. Starine kazuju od iskona da se vila rodila iz zrna čudesne egzotične biljke belog cveta i okruglog, bobičastog ploda, današnjem svetu poznatijem kao kafa. Nežne lepote, neobično tiha, ali vatrene kose i još vatrenijeg karaktera, poznata je bila po svojim opojnim vrlinama. Mirisala je na dobra jutra, inspirisala junake za velike podvige, borila se sa lakoćom protiv velikog neprijatelja “Ponedeljka” i održavala energičnim svakoga ko bi se našao u blizini. U par minuta tešine ukradene od dana punog obavezaje bila najbolji saborac, uteha i drug, a najčudesnija moć je bila spajanje prijatelja i svedočenje rađanje novih ljubavi. Nema tog savlja ni komšijske trač partije kojoj nije prisustvovala, a malobrojni su bili oni koji mogu njenim moćima da odole. Znalo se da je samo najbolje dovoljno dobro za nju, kao i da kompromise nije pravila. U amanet je ostavil jedno posebno zrno koje će biti otkriveno vekovima kasnijei od koga će se praviti napitak posebne recepture dovoljno moćan da nastavi njene tekovine. Neki od nas danas imaju privilegiju da dođu do mešavine za ovaj napitak iz bajke i osete sve vilinski čari iz davnina.”

Veliku premijeru La Serbiana će imati već 4 i 5. aprila na “Festivalu DOBRE kafe” na Vračaru gde će sve kafopije moći da uživaju u prefinjenom ukusu.

La Serbianu možete naručiti preko Arcadia distribucije, a probati je u “Le Petit bistou” .

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *