VESTI

NISTE ZNALI: Starbucks otvorio lokal za gluvoneme

Kompanija Starbucks otvorila je pre dve godine u Vašingtonu prvi lokal u kojem se u potpunosti komunicira na znakovnom jeziku. U tom objektu zaposleni su potpuno ili delimično gluvi ljudi, koji vrlo dobro znaju znakovni jezik.

To je prvi takav Starbucks u Americi, a smešten je u blizini Univerziteta “Gallaudet”, institucije koja se brine o ljudima koji imaju problema sa sluhom. Lokal je dizajnerski urađen tako da “slavi kulturu gluvih i nagluvih osoba”, pa je na zidu urađen mural, a zaposleni nose kecelje na kojima je naziv Starbaks izvezen na američkom znakovnom jeziku.

Iz kompanije ističu da iako je kafić otvoren primarno za gluvoneme ljude, mogu ga posetiti i ljudi koji nemaju problema sa sluhom, a ukoliko ne znaju znakovni jezik onda se zaposlenima mogu obratiti preko digitalnog tableta.

Osim što stvara ugodno mesto za druženje za gluvoneme osobe, ova prodavnica daje priliku gluvonemima da nađu posao i rade bez dodatnih poteškoća.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *