VESTI

NOVA FABRIKA KAFE: “Novi” brend dolazi u Srbiju!

Grad Požarevac je bez naknade ustupio zemljište od 40 ari mešovitom preduzeću Bambi Success za izgradnju pogona za preradu i proizvodnju kafe.

Pogon bi trebalo da se nalazi u Severnom bloku nove industrijske zone.

Preduzeće Bambi Success bilo je u stečaju do aprila 2019. godine, kada je rešenjem Privrednog suda u Požarevcu postupak obustavljen, a nakon prodaje stečajnog dužnika preduzeću Agrofud internešenal iz Beograda za iznos od 55,7 miliona dinara, prenosi eKapija.

Agrofud je osnovan u februaru prošle godine, a sedište firme je naknadno iz Beograda prebačeno u Požarevac. Osnivač firme je preduzeće Agri komodoti iz grada Sandanski u Bugarskoj.

Predviđeno je da, nakon što Grad Požarevac ustupi zemljište bez naknade, Bambi Success konkuriše za subvencije iz lokalnog budžeta od 50.000 evra za izgradnju hale.

Montažni poslovno-proizvodni objekat trebalo bi da ima površinu od 1.600 m2. Projektovani kapacitet fabrike je 200 tona mesečno pržene, mlevene kafe i ostalih vrsta napitaka na bazi espreso i tradicionalne kafe.

U biznis-planu je navedeno i da je u startu planirano zapošljavanje 12 radnika, a u narednih 6 do 12 meseci još 10 osoba. Pojedini radnici bi trebalo da budu upućeni i na specijalne obuke u matičnim fabrikama u Bugarskoj i Grčkoj.

Prosečna neto zarada u fabrici po postizanju pune uposlenosti proizvodnje biće 50.000 dinara, odnosno 35.000 dinara minimalna neto zarada za zaposlene sa SSS, do 118.000 dinara za zaposlene sa VSS.

U prvom dopisu Gradu Požarevcu bugarski investitor je predstavljen kao poznati dugogodišnji proizvođač kafe sa 4 fabrike u okruženju (Bugarska, Grčka, Albanija i Severna Makedonija) i predstavništvima u Moskvi (Rusija) i Izmiru (Turska).

Inače, tržišna vrednost zemljišta koje se ustupa je 49.189,20 evra.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *