VESTI

Novi verski gaf Starbaksa sa imenima na čaši

Devetnaestogodišnja devojka iz Minesote tužila je prodavnicu Target zbog diskriminacije nakon što je na njenoj čaši iz “Target Starbaksa” ispisana reč “ISIS”.

Naime, radnica je umesto imena devojke muslimanske veroispovesti, napisala “ISIS” što se odnosi na terorističku grupu.

Stoga je Ajša odlučila da prijavi slučaj Ministarstvu za ljudska prava u Minesoti, a zastupa je Veće za američko-islamske odnose u Minesoti, prenosi portal Kliks. Ajša je rekla da se osećala odbačeno zbog njenih verskih uverenja nakon što je videla natpis koji se povezuje s teroristima poznatim po radikalnim uverenjima i nasilju.

“Kada sam to videla, preplavile su me emocije. Osećala sam se poniženo, to je reč koja uništava reputaciju muslimana širom sveta. Ne verujem da je nešto ovako prihvatljivo u današnje vreme”, izjavila je Ajša.

Incident se dogodio 1. jula, a ona je osim hidžaba nosila i zaštitnu masku zbog pandemije koronavirusa. Zaposlenoj u “Target Starbaksu” je nekoliko puta ponavljala svoje ime.

“Kada me je pitala za ime, polako sam joj ponovila nekoliko puta. Nemoguće je da je čula ‘ISIS’. Ajša nije nepoznato ime, ponovila sam ga nekoliko puta”, izjavila je devojka.

Radnica joj je odgovarala da nije dobro čula ime, piše CNN. Nakon što je Ajša razgovarala sa supervizorom, dobila je besplatno piće i vaučer od 25 dolara, a potom su je ispratili članovi osiguranja. Supervizor joj je rekao da se greške ponekad dogode s imenima. CAIR-MN je zatražio otkaze za dvoje zaposleih koji su učestvovali u incidentu, a Ajša se žalila i “Targetu”.

O incidentu se oglasio i “Starbaks”, a portparol kompanije je rekao da se poslovnica nalazi u “Targetu” te da njome u potpunosti upravlja upravo “Target”.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *