PRIČE UZ KAFU VESTI

KAFEMAT “Rancilio”: Savršeni “penzioner”

Kada je urednik portala KAFICA.RS Bojan Đorđević dočekao nešto više od 24 časa za kafematom i kada su mu članovi redakcije krenuli u zagrljaj bilo je jasno da je napisana jedna stranica kafe istorije.

Ipak, mesto u istoriji pored cele ekipe zaslužuje i jedan “penzioner”. Bojan je u momentima kada je postao svestan da je ušao među “odabrne” prvo poljubio kafe aparat koji je, bez ikakvih problema, radio u punom ritmu nešto više od 24 časa i za to vreme “izbacio” 2276 šoljica espresa! Sve to ne bi bilo toliko čudno da “Rancilio” kafemat, model Millennium SDE2, nije “rođen” pre 20 godina!!!

Kod ugostitelja aparat koji ima više od desetak godina rada smatra se istrošenom robom, tako da miljenik kafeterije “Mačka Tačka” na Karaburmi, po tim kriterijuma spada u “senior klasu”.

“Krivci” što je “Rancilio” radio kao švajcarski sat je kompanija Abramo caffe, koja je godinama unazad održavala ovaj model kafemata. Servis pred sam maratonski izazov dao je sigurnost svima u timu, a vlasnik Abramo caffea Pavle Pavlović je tvrdio da je “penzioner među kafe aparatima” u savršenoj formi i da nema šanse da nešto krene u neželjenom pravcu.

Njegove reči su se obistinile i pravo je čudo kako se na kvalitetu kafe nije osetilo vremešnost aparata.

Uredniku portala pored savršeno spremnog aparata sigurnost je davala i amajlija koje se nije odvajala od “Rancilio” kafemata. Na spojnoj strani kafe aparata stajala je lutka Supermena (dar Bojanovog najmlađeg druga Luke) koje je “čuvala” sadašnjeg Ginisovca i koji nije bio raspoložen da svoju amajliju podeli ni sa najmlađima za vreme događaja u Karaburmi…

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *