VESTI

PONOSNI: Kafica uz Zagreb Coffee Break

Međunarodni festival kafe Zagreb Coffee Break na programu je 24. i 25. maja na Zagrebačkom velesajmu, u paviljonima 7 i 7A. Ovaj festival je nezaobilazno mesto za sve ljubitelje kafe koji žele da isprobaju ukuse iz celoga sveta i da se upoznaju sa brojnim domaćim i inostranim proizvođačima i distributerima kafe i propratne opreme.

Uz sajamski deo, na festivalu će da se održi i brojne aktivnosti kao što su degustacije i prezentacije kafa, radionice, predavanja, takmičenje i cupping. Festival će imati i bogati propratni deo, sa službenim zabavama, štandovima hrane i dečijim kutkom za igru.

Zagreb Coffee Break organizuje prvi put međunarodno takmičenje barista, Zagreb Barista Showdown, na kojem će “pravdu deliti” iskusne međunarodne sudije koji su se već okušali na najvećim svetskim takmičenjima barista. Takmičenje će se odvijati u četiri discipline (Priprema savršenog espressa, Cupping, Priprema signature drinka, Priprema filter kafe), a prijave za takmičenje završavaju 21. aprila 2019.

Prva nagrada je 10.000 evra! Druga nagrada je “origin” putovanje u Brazil.

Ulaznice za festival se mogu da kupe na ulazu na festival, dok će se u pretprodaji moći kupiti na nekoliko lokacija u Zagrebu, ali i online.

Organizator festivala je Imperija kave, kompanija specijalizovana za prodaju kafe i opreme za kafu, kao i edukacije iz područja kafe. Prvi Zagreb Coffee Break održan je u februaru 2018. godine u Muzeju Mimara. Tad je za dva dana napravljeno 6000 kafa za posetioce iz devet različitih zemalja.

Kao i na Coffee Festu u Sarajevi, Kafica tim će biti prisutan i na festivalu u Zagrebu, gde ćemo imati ulogu medijskog sponzora.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *