VESTI

Porsche Sarajevo Coffee fest oduševio sve eks YU kafopije

\Na najvećem festivalu kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu 5. Porsche Coffee Fest-u, održanom u Sarajevu, predstavljeno je 30 izlagača i promovisana umetnost pravljenja savršene kafe u okviru takmičenja Sarajevo Latte Art Challenge. 

– Ponosni smo što smo zahvaljujući partnerima i sponzorima po peti put uspeli da pokažemo najnovije trendove u proizvodnji kafe, kao i dodelimo nagrade za najuspješnije u ovoj branši – izjavio je direktor festivala Dejan Radović.

U radionicama i degustacijama uživali su brojni građani, koji su se uverili da je Sarajevo grad u kojem se popije najviše kafe u regionu. Izlagači iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evrope zahvalni su na uspešnoj organizaciji festivala na kojem, kako kažu, dobiju širu mogućnost prezentacije proizvoda i ostvarivanje saradnje sa najboljim kompanijama, ugostiteljima i hotelijerima. 

Na Porsche Sarajevo Coffee Fest-u upriličeno je najveće internacionalno takmičenje barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge, na kojem se 25 barista iz zemalja regiona i Kipra takmičilo u dve kategorije – klasično crtanje mlekom po kafi u tehnici free pour i takozvana latte art mega, gde se gledao način serviranja, prezentacija i dekoracija.  

Za veliki doprinos u organizaciji i promociji ovog festivala i takmičenja  zahvalnice su dodeljene Timuru Kahroviću koji je ujedno i organizator Sarajevo Latte Art Challenge-a kao i sudijama Zoranu Trkulji, Vukoti Kaziću, Davidu Nišiću i Denisu Memiću.

Pobednik takmičenja je Sanin Kadić. Prvo mesto za Bosnu i Hercegovinu i drugo ukupno osvojio je Semir Mustafi. Treće mesto ukupno pripalo je Tomislavu Iks Staničiću iz Šibenika.

Najuspješnija žena na takmičenju proglašena je Pina, koja je osvojila i drugo mesto za BiH, a treće mesto u regionalnom takmičenju pripalo je Laili Mušić. Najšarmantniji takmičar po izboru našeg portala je Igor Nuždić (Monte cafe). 

U okviru druge kategorije specijalnu nagradu za najbolji dizajn, vaučer od 500 eura,  dodelio je dizajner i partner projekta Adnan Memić, a ponosni šampion je Nikola Ivanović. 

Specijalna nagrada OZ bartening dodeljena je Adnanu Mušiću. 

Nagradni fond obezbijedili su hotel Termag Jahorina, Orbico beauty, Bosch, eskluzivni distributer satova Watch Line dodijelio je sat brenda Bulova, dok je ComTrade za jednog od najuspješnijih barista obezbijedio mobilni telefon Tesla. 

Ove godine generalni sponzor festivala bio je Porche Sarajevo, koji je posetiocima predstavio kompletnu gamu Volkswagen privrednih vozila.  

Također, organizaciju su podržali Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i BH Pošta. 

NAREDNIH DANA OČEKUJTE SPECIJALNE VIDEO REPORTAŽE.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *