VESTI

“Porsche Sarajevo Coffee Fest” postavlja nove standarde

Pred nama je šesto izdanje sada već regionalno poznatog sajma kafe, čaja, čokolade i dodatne opreme pod nazivom “Porsche Sarajevo Coffee Fest” (25. i 26. Mart). Sajam koncipiran na bliskom susretu ugostitelja, dobavljača i potrošaća toplih napitaka i opreme, kako bi razmenom iskustava, iznošenjem ideja i edukacijom postigli što bolje rezultate. Planirano je da na sajmu ove godine izlaže preko 25 izlagača, od čega preko 17 brendova kafe. 

Pored standardne sajamske ponude, ono što ovaj sajam više pretvara u festival su i radionice i ostala dešavanja koja se dešavaju u ova dva čarobna dana. 

Na štandovima već sad imamo velika imena u regionalnoj barskoj industriji sa naglaskom na tople napitke. 

Pored najfinijih kafa, čajeva i čokolada, izlagači prezentuju i znanje kojim raspolažu u svojim kompanijama kroz radionice i prezentacije, prezentuju opremu koju nude svojim kupcima kao i novitete koji predstoje u ovoj godini.

Nekoliko izlagača će ponuditi i ručno rađene poslastice kao i aparate za kućnu upotrebu.

Prvi dan je rezervisan za radionice i prezentacije, dok je drugi dan rezervisan za “NLB Latte Art challenge”. Ovo internacionalno takmičenje barista na kojem je za šest godina do sada nastupilo preko 120 takmičara iz cele regije, uključujući Italiju, Kipar i Tursku.

Na ovom takmičenju pored tradicionalnih nagrada za već 6 godina se proglašava i najbolji takmičar iz Bosne i Hercegovine, pa volimo reći da je ovo ujedno i državno prvenstvo. 

Samo takmičenje se odvija u dve kategorije, “Latte Art classic” u kojem takmičari izvlače jedan od tri osnovna elementa u latte artu.

Dok je “Latte Art Mega slobodni stil” u kojem takmičari mogu pokazati sav raskoš i kretivnost koji poseduju, gde se tehnikom „free pour-a“ iscrtavaju razni motivi i serviraju kao i prezentiraju na neki svoj način. Uz pomoć “NLB banke” obezbeđene su i novčane nagrade.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *