VESTI

Prirodni proizvodi za čišćenje kafemata?

Održavanje opreme za kafu je jako dosadan posao. Ideja je da se izbegne loš ukus koji dolazi od masnih ostataka iz procesa ekstrakcije, a za to obično koristimo hemikalije za čišćenje espreso aparata.

Komercijalna sredstva za čišćenje kafe su na hemijskoj osnovi i moraju se potpuno isprati nakon upotrebe, jer mogu sadržavati štetne komponente. Njihova proizvodnja šteti i životnoj sredini.

Posle mnogo ispitivanja na tržištu se stidljivo pojavilo ekološki prah za čišćenje “Biocafa” koji uklanja ostatke i ulja iz kafe mašina, ventila i linija i za koje tvrdi da su “zeleniji i sigurniji”. Koriste se na isti način kao i tradicionalne hemijske supstance za uklanjanje mrlja od kafe iz korpi filtera, kao i za čišćenje ostale opreme, delova i dodataka.

Biocaf prah je napravljena od natrijum bikarbonata, natrijum karbonata, natrijum glukonata, natrijum citrata, natrijum Percarbonat, natrijum koko-sulfata i alkil poliglikozide.Iz kompanije su najavili izbegavanje upotrebue fosfata i po rečima operativaca firme koja pravi “Biocaf prah” proizvod nema miris.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *