VESTI

Sarajevo coffee fest otvara vrata svim kafopijama

5.PORSCHE SARAJEVO COFFEE FEST-a  2019. MY FACE 20. i 21. marta

Sadržaj petog izdanja Porche Sarajevo Coffee fest-a, koji je na programu od 20. do 21. marta, predstavljen je danas na presskonferenciji u My Face-u.

Tim povodom direktor festivala Dejan Radović kaže da će na ovogodišnjem Coffee festu biti promovisan do sada najveći broj izlagača, domaćih i svetskih brendova kafe, čaja, čokolade i prateće opreme.

My Face će biti centar dešavanja za sve ljubitelje kafe koji žele da saznaju nešto novo o svom omiljenom napitku.

“Ove godine slavimo mali jubilej uspešne petogodišnje organizacije, pa ćemo posetiocima da omogućimo da u okviru radionica i degustacija uživaju u savršenim aromama i neverovatnim figurama od mleka. Kroz protekla četiri izdanja zadovoljstvo je bilo videti da je Sarajevo zaista grad u kojem se najviše popije kafe u regionu. Zato je naša obaveza da i dalje negujemo tu tradiciju i nudimo najkvalitetniju ponudu kafe”, rekao je Radović.

Na festivalu je planirano najveće internacionalno takmičenje barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge, na kojem će 25 takmičara iz svih zemalja regiona i Kipra svoje veštine pokazati u dve kategorije, a za ocenjivanje su zadužene sudije iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

“Biće zanimljivo videti kako su se pripremili za prvu kategoriju – klasično crtanje mlekom po kafi u tehnici free pour. U drugoj kategoriji takozvanoj latte art mega ocenićemo i način serviranja, prezentaciju i dekoraciju. Ukupno ćemo dodeliti deset nagrada”, pojasnio je član organizacionog odbora Denis Memić.

Ukupno će biti dodeljeno deset nagrada, a nagradni fond obezbedili su hotel Termag Jahorina, Orbico Beauty, Bosch, ekskluzivni distributer satova Watch Line podeliće će sat brenda Bulova, dok će Comtrade za jednog od najuspješnijih barista obezbijediti mobilni telefon brenda Tesla.

Specijalne nagrade obezbedili su OZ bartening – Takmičar koji obećava, dizajner i partner projekta Adnan Memić za najbolji dizajn obezbjedio je nagradu u vrednosti od 500 eura, a Kafica.rs – najbolje plasirani ženski barista i najsimpatičniji takmičar.

Na osnovu uspešne organizacije Coffee fest je ove godine dobio generalnog sponzora Porche Sarajevo. Posetioci festivala na štandu Porshea moći će da se upoznaju sa kompletnom gamom Volkswagen privrednih vozila.

“Brand Volkswagen privredna vozila uvek je podržavao i podržavaće sve manifestacije ovakvog tipa, a pogotovo jer će se na ovom fest-u pojaviti dosta naših kupaca, a tamo gde su naši kupci -tu smo i mi. Za ovu priliku smo pripremili specijalnu ponudu finansiranja našeg bestseller modela – Caddy furgon 2,0 TDI- uz podršku naše partnerske kuće Porsche Leasing isključivo za pravna lica i sa atraktivnom ratom od 369 KM/ mesečno – rekao je brand manager Volkswagen privrednih vozila Almir Čengić.

Oficijalna voda festivala je Olimpija, a oficijalno mleko Meggle.

Organizatori festivala pozivaju ugostitelje i hotelijere da se na ovogodišnjem petom izdanju Porche Sarajevo Coffee festa upoznaju sa novitetima u pripremanju kafe kao i ponudi prateće opreme.

Festival je otvoren 20 i 21. marta od 12:00 do 19:00, ulaz na festival je besplatan.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *