VESTI

SAVET: Prvo doručak, pa onda kafa

Svaki kofeinski “zavisnik” ne može započeti novi dan bez jutarnje kafe, bilo da se sprema za važan razgovor ili započinje novi radni dan.

Bilo da je volite sa finom mlečnom kremom ili šećerom, kafa najčešće prethodi doručku. Kasnije, u toku dana, obično se popije još nekoliko šoljica, bez obzira na to koliko su česti naši obroci i kakva je njihova nutritivna vrednost…

Kafa pre doručka loše utiče na naše zdravlje. To se ne odnosi samo na “kofeinski šok” ukoliko se pretera sa ovim popularnim napitkom.

Istraživanja ukazuju na štetnost delovanja ovog napitka, ukoliko ga pijemo na prazan stomak. Kofein podiže nivo sone kiseline u našem želucu i digestivnom traktu.

Ukoliko kafu pijemo na prazan stomak povremeno, ova navika ne mora biti štetna. Međutim, ako se nastavi sa ovom praksom, rizikujemo niz oboljenja kao što su čir na želucu, iritacija creva, a u najgorem slučaju kancer nekog od organa za varenje.

Takođe, nikome ne treba gorušica, grčevi i gasovi u toku važnog poslovnog sastanka ili romantičnog susreta u ranim popodnevnim časovima. Nažalost, i ovo su neke od nuspojava konzumacije kafe bez adekvatnog obroka.

Zato vam savetujemo da dan započnete uz sendvič ili voće, vaš stomak će vam biti zahvalan.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *