VESTI

ŠEK: “Pogrešio sam sa Starbaksom, sada neću…”

Legenda NBA i svetske košarke Šejkil O’Nil se možda kaje zbog propuštene prilike da investira u Starbaks, ali neće dozvoliti da ga mimoiđe još jedna prilika za ulaganje koja se tiče kafe.

Naime, O’Nil je u junu investirao u kompaniju Dila Brandsa, koja pravi FORTO kafu, a veličina njegove investicije nije obelodanjena.

Proslavljeni košarkaš biće i lice njihove marketinške kampanje vredne 20 miliona dolara, a već je krenuo u promociju kafe na Tviteru.


U video klipu, sa opisom „Tajna Šakilove energije“, bivša NBA zvezda drži šolju kafe FORTO i kaže „Znate šta se dešava kada popijem jednu od njih? Ovo se događa“.

U sledećoj sceni O’Nil đuska na stejdžu kod DJ opreme.

Pored upoznavanja njegovih 33,5 miliona pratilaca na Tviteru, Fejsbuku i Instagramu sa brendom FOTRO, O’Nil će se pojaviti i u nekoliko reklama i pratiće brend na odabranim događajima, rekao je generalni direktor i osnivač kompanije FORTO Nil Premkumar.

Ima smisla što O’Nil želi da sarađuje sa poznatim brendom kafe, jer je video se to isplatilo bivšem NBA igraču Medžik Džonsonu, koji je počeo da sarađuje sa Starbaksom 1998. godine.

„Moja najveća greška je ta što nisam uložio u Starbaks. Imao sam priliku pre Medžik Džonsona, ali rekao sam Hauardu Šulcu da crnci ne piju kafu, jer nikada u porodici nisam video da neko pije kafu“, izjavo je O’Nil pomenuvši bivšeg izvršnog direktora Starbaksa.

Otkako primenjuje strategiju Džefa Bezosa udvostručio je svoje bogatstvo
Iako slavni košarkaš žali zbog ove odluke, ipak je bio uspešan u drugim poslovima. Ne samo da je davno uložio u Gugl i Epl, već poseduje i 17 Auntie Anne’s i Krispy Kreme franšiza (američki lanci prodavnica pereca i krofni), kao i nekoliko drugih veoma uspešnih biznisa.


Inače, O’Nil svoje odluke o ulaganju bazira na osnovu saveta osnivača Amazona i izvršnog direktora Džefa Bezosa.

„Čuo sam da je Džef Bezos jednom prilikom rekao da on investira na osnovu toga da li će nešto promeniti život ljudi. Kada sam počeo da primenjujem tu strategiju udvostručio sam bogatstvo“, kaže legenda NBA Šejkil O Nil.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *