PRIČE UZ KAFU

STARBAKS – Možda u martu!?

Starbaks među Srbima!? Ako je suditi po trenutnim pregovaračkim pozicijama, priča ide baš “traljavo”…

Kao bomba je odjeknula vest sredinom jula, da će se najveća svetska kafe franšiza doći u Srbiju, ali zbog pregovora koji su zapali u ćorsokak moguće je da kompanija AmRest, koja dovodi američku kompaniju na naše prostore  odluči da stopira dolazak kod nas, pošto za sada nisu našli zajednički jezik sa  pregovaračima.

Naime, čelnici AmResta imali su u planu da “otkupe posao” od vlasnika Kafeterije, koji imaju 13 lokala u Srbiji i da na mestima gde je sada naš najpoznatiji kafe brend otvore kafeterije koje će pružati kafopijama čuveno Starbaks iskustvo. Pregovori su išli odlično, ali zbog nekih “sitnih” detalja oko cene i oko priča koje su stigle do kompanije AmRest pregovori su došli u ćorsokak.


Razlika u ceni, koju su čelnici AmResta  spremni da plate i želje vlasnika Kafeterije,  nisu nepremostive, ali je sigurno da pregovori oko finansijskih uslova neće teći  baš glatko. 

Veći problem su “čaršijske priče” po kojima je vlasništvo Kafeterije dosta zakoplikovano, tako da multinacionalnoj kompaniji sa adresom u Poljskoj, za sada, želi da sa strane posmatra dešavanja na tržištu i da početkom godine donesu odluku o budućim poslovnim potezima.


Sredinom jula, na sva zvona, je javljeno da do kraja godine Starbaks dolazi u Srbiju, ali je postalo jasno da od tog plana nema ništa. Prva lokacija za čuvenu američku franšizu bio je Tržni centar Promenada u Novom Sadu, ali na svečanom otvaranju žitelje “srpske Atine” nije dočekao Starbaks.

Ostatak teksta možete pročitati u našem MAGAZINU. Kliknite OVDE.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *