VESTI

STARBAKS otvorio prvu kafe pekaru!?

“Starbaks Kina” je otvorila prvu kafe pekaru u Šangaju, u partnerstvu, sa italijanskim pekarom Rokom Princijem.

Novi koncept popularnog brenda osmišljen je tako, da se uz čuvenu Starbaks kafu, svakodnevno mogu poručiti specijaliteti pekare “Princi”. 

U kafeima se nalazi prošireni Starbaks meni „Mixology“, koji pored koktela inspirisanih kafom i čajevima, uključuje i italijanske klasike kao što su aperol, italijanska vina i piva. Ovo je prva ponuda „italijanskog aperitiva“  (kokteli u rano večernjim satima u kombinaciji za malim zalogajima) u Kini.

Starbaks je doneo revoluciju i postavio nove standarde tokom dve godina postojanja u Kini. Danas nastupa još jedna značajna prekretnica –uzimajući u obzor naše znanje o kafi i našu neumornu potragu za inovacijama u hrani, stvorili smo uzbudljivo, celodnevno italijansko aperitivo iskustvo“, rekla je Belinda Vong, izvršni direktor Starbaksa u Kini.

Gosti mogu uživati sa porodicom i prijateljima u hrani koja se služi na velikim zajedničkim stolovima, samo nekoliko metara od peći za pečenje. Prošireni “Princi meni” nudi više 100 zanatski spremljenih specijaliteta koji se spremljenih na licu mesta…

Za doručak gosti mogu izabrati sendvič sa pršutom, jogurt sa voćem i žitaricama ili pržena jaja.

Na meniju za ručak se nalaze razne vrste supa, sendviči sa fokačom, pice i salate sa piletinom, artičokom i maslinama. U popodnevnim satima mogu se poručiti italijanski kolači kao što su tiramisu i delizia sa limunom.  

Vikendom se služi „Princi branč“ (služi se fritata i jela na tanjiru), koji zadovoljavaju ukuse i mladih i starih. 

Svakog dana od 17 do 19 časova je „aperitivo vreme“ kada gosti mogu uživati u koktelima, vinu i pivu, pici i maslinama.

“Ova izuzetna prilika za saradnju Starbaksa i Princi pekare, koja ima 30 godina rada iza sebe i poznata je po svežim i  zanatski spremljenim pekarskim specijalitetima, je za mene ostvarenje sna”, ponosno kaže Roko Princi.

Starbaks u Kini ima preko 3700 kafeterija u 158 gradova. Prva kafeterija je otvorena 2017 godine u Šangaju.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *