VESTI

“Starbucks” praznično pakovanje, ludom radovanje!

Najveća svetska franšiza “Starbucks” povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika lansirala je niz proizvoda kojima žele da obraduju fanove. Jedan od novih proizvoda je “Christmas blend” u čijem ukusu mogu da uživaju i Beograđani.

Ako posetite “Starbucks” u Tržnom centru Rajićeva možete da pazarite kafu čija cena je 1200 dinara za pakovanje od 250 grama! Prostom računicom dolazimo do podatka da jedan kilogram njihove kafe košta čak 4800 dinara!

Kada posetite “Starbucks” lokal možete, po njihovim rečima, tražiti da vam različito samelju kupljenu kafu, tako da je možete koristiti kao domaću, espreso ili filter kafu… Čak obećavaju da se njihova kafa može korisiti i u chemex metodi. Kafe znalcima, taj podatak upada u oko, pošto nije realno da jedan blend bude prilagođen za sve metode pravljenja.

Zanimljivo je da iz “Stabacks Serbia” napominju da se njihov blend može koristiti u pravljenju “turske kafe” (pogrešan naziv), što nas dovodi do zaključka da iz američke kompanije popularišu najskuplju domaću kafu. Ako se zna da dobra domaća kafa mora da sadrži bar 20 grama, onda se dolazi do podatka da jedna šolja njihove kafe prosečnu domaćicu košta skoro 100 dinara!

Iz Starbucks Serbia poručuju da njihov praznični blend ima intezivnu aromu (!?), začinjen, sladak i pun ukus, dok smo sa omota praznične kafe saznali da je njihova kafa tamno pržena.

Kafica im će narednih dana testirati prazničnu “Starbucks” kafu, tako da ćemo dati sopstveni sud.

Kako smo ocenili Starbucks kada su došli na srpsko trzište možete pogledati u našoj KAFE PATROLI.

Kako smo videli “Starbuks” posle šest meseci možete pročitati OVDE.

Bojan Đorđević
Polu čovek, polu kafa. Espreso “manijak” koji je spreman da se posvađa sa samim sobom zbog kafe. Neprekidni ispitivač beogradske kafe scene i sanjar o arabikama i robustama. Totalno opsednut aramoma i kritičkim stavom prema svim objektima u kojima se služi kafa.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *