VESTI

Turisti kažnjeni u Veneciji zbog kafe!?!


Dvoje turista kažnjeni su sa 950 evra i naređeno im je da napuste Veneciju zbog bizarnog kafe razloga!!! Oni su pored mosta Rialto želeli da skuvaju kafu, a lokani policajci su ih uhapsili i sproveli na sud.

Muškarca i ženu u ranim tridesetim, lokalna policija je uhapsila nakon što je jedan stanovnik, primetio kako sede na stepenicama koristeći peć koja se koristi za kampovanje.

Gradski zvaničnici rekli su da je nemački par iz Berlina vređao “pravila javnog ponašanja i poštovanja” i da je zaslužio kaznu.

Turistima je izdata naredba o ponašanju „Daspo“ – slična onoj koja se koristi protiv fudbalskih huligana – i zatraženo je od njih da napuste grad.

Zakoni o javnom ponašanju stupili su na snagu nakon što su se stanovnici Venecije žalili na loše ponašanje turista na lokalitetu Unescove svetske baštine. Turistima je zamereno što rone po kanalu, kupaju se u fontanama ili se devojke šetaju golih grudi ili u bikiniju. inijima.


“Venecija se mora poštovati i oni bezobrazni koji misle da dođu u grad i rade ono što žele moraju da shvate da će zahvaljujući policiji da budu odvedeni, sankcionisani i uklonjeni”, rekao je strogo gradonačelnik Luiđi Brugnjaro.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *