VESTI

Veliko finale Barcaffe barista cupa

Posle regionalnih kvalifikacionih takmičenja u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, u četvrtak je na programu veliko finale Barcaffe barista cupa u Ljubljani.

Najbolji latte art “umetnici” takmičiće se u Trening centu Barcaffea u Ljubljani za prestižnu nagradu – profesionalnu edukaciju sertifikovanu od strane organizacije Specialty Coffee Association (SCA) u Trstu (Italija), kao i za vrednu diplomu profesionalnog bariste.

Pobednici kvalifikacionog takmičenja iz Srbije Bogdan Radosavljević koji je osvojio treće mesto, Bojan Stilin, kome je pripalo drugo mesto i Sofija Janković koja je zasela na tron u Srbiji imali su priliku da sakupe mnogo znanja, posle beogradskih kvalifikacija, od iskusnih trenera Atlantik grupe Novaka Nenezića i Siniše Radivojevića.

” Takmičari iz Srbije su pokazali veliku marljivost i odlično su iskoristili priliku do koje su sami došli. Tokom priprema pokazali su napredak, ali jedno je kada se vežba u našem trening centru, dok je sasvim druga priča kada izađu na takmičenje. Sigurno je da su spremni da iskoriste još jednu šansu i da odmere snage za kolegama iz regiona. Siguran sam da će žiri imati mnogo muke da izabere najboljeg latte art “umetnika” i da će on ili ona biti još bolji posle obuke u Trstu”, rekao je trener Atlantik espreso tima Novak Nenezić.


Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *