PRIČE UZ KAFU

ZA PONOS: “Baristocratia” osvaja Afriku!

Stidljivo su krenuli iz prometne ulice na Vračaru, a završili na “dnu Afrike”. Idejni tvoprac brenda Nenad Tomić apostrofira inovativnost i upornost kao glavne smernice.


Iskusni ugostitelj nema problema da prizna da njegova franšiza nije samo kafeterija, već mesto gde se može uživati u čajevima, sladoledu, slatkišima,…

Delovala je više neko bajkovito vest da je jedna srpska kafe franšiza “prodata” u Južnu Afriku. Kako je došlo do istorijskog “puta” na jug “crnog kontinenta ? 

” Deluje da je sve splet srećnih okolnosti, ali je najbitnija činjenica da imamo naš kvalitet, koji je prepoznat u Africi. Jednostavno, poklopile su se kockice i ponosan sam što smo to uradili, ali je ovo samo početak posla i moramo da se dokažemo. I to na “gostujućem terenu”. Neće biti lako, ali smo spremni na izazov koji je pred nama. Od kada smo krenuli sa radom, a to je pre tri i po godine, verovali smo u sve ovo i to se desilo. Bilo je teških momenata ali smo izašli još jači, sa mnogo iskustva, koje je potrebno za dalji rad,” jasan je idejni tvorac Baristocratije Nenad Tomić.

Ko je prepoznao vaš koncept i šta je rezultat pregovora?

” Jedan od gostiju, koji je poreklom sa naših prostora, seo je u naš lokal na Obilićevom vencu i pitao je osoblje da stupi u kontakt sa gazdom. Objasnili su mu da je taj lokal franšiza i da mora da razgovora sa mnom. Posle nekoliko dana smo imali sastanak i u rekordnom roku smo dogovorili da otvorimo pet lokala u Južnoj Africi. On je postao vlasnik Master franšize, tako da će samo on moći da posluje u celoj državi, u kojoj je kafa na ozbiljnom nivou. Već posle nekoliko dana smo otišli na jug Afrike, gde smo pronašli lokale u okviru tržnog centra gde će početi sa radom prvi lokal. Krećemo sa obukom i siguran sam da ćemo da imamo uspeh na dalekoj destinaciji.

Ostatak teksta možete pročitati u našem MAGAZINU broj #001. Kliknite OVDE.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *