PRIČE UZ KAFU

Zbog Kineza kafa postaje luksuz!!!

Abramo kafa krenulo je u osvajanje tržišta u Kini! 

Senzorni sudija svetskog rejtinga i jedan od vlasnika kompanije Abramo kafe, Ivan Abramo “zaludeo” je Kineze kafe znanjem ali je i doneo iz Azije prilično uznemirujuće vesti što se tiče kafe industrije. 


Naime, kafe zaljubljenik sa “čizme”, koji je rodnu Ređo Kalabriju zamenio Kragujevcem, uveren je da za kafopije u ostatku sveta dolaze “crni dani” u slučaju da se Kinezi “zaljube” u kafu, što je više nego izvesno.


” Za desetak godina Kinezi će biti daleko iznad svih nas. Ništa više neće biti isto na kafe tržištu i kafa će postati luksuzna roba u ostatku sveta. Ako je espreso u Srbiji trenutno 125 dinara, tada će biti bar 500! Ako se masa od 1,5 milijardi ljudi bar malo “primi” na kafu, eto problema za sve ostale. Neće biti sirovina za sve…“, jasan je Abramo.


Zajedno sa prijateljem firme Branom Veljićem, Ivan Abramo je posetio ostrvo Hainan, Ruian, Wenzhou i čuveni Šangaj. Svuda je uživao u gostoprimstvu domaćina i velikom profesionalizmu svih koji se bave kafom.

“Nikada nisam video da je neko tako posvećen poslu kao što su Kinezi. Jednostavno, spremni su sve da urade da budu bolji. Uživao sam u radu sa njima… Posebna priča su uslovi koje imaju. Kafemati koji su kod nas egzotika, tamo su prosek… Čak i ispod toga. Čuveni La Marcoko je u Kini prosek. Svi, ali baš svi imaju vrhunsku opremu. Ništa nije neobično da neka mala kafeterija ima aparat od 30.000 evra…”

Kompletan tekst možete pogledati u našem MAGAZINU.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *