VESTI

Zbog vruće kafe vraćen avion iznad Atlantika!

Posle nekoliko meseci nagađanja zvanično je potvrđeno priča da je neimenovani pilot prosuo kafu u kabini aviona koji je leteo iznad Atlantskog okeana i “naterao” ga je da se okrene nazad i sleti prinudno u Irsku .

Vruća kafa je oštetila audio kontrolnu tablu, koja je ispuštala miris gorenja i dima, navodi se u izveštaju o nesreći. To je stvorilo značajne poteškoće u komunikaciji u avionu Airbus A330, saopštila je agencija za istraživanje vazdušnih nesreća (AAIB).


Incident se dogodio 6. februara i usled toga je let iz Frankfurta za Kankun u Meksiku preusmeren na aerodrom “Šenon”. Incident sa kafom nije rezultirao povredama nijednog od 11 članova posade ili 326 putnika.

Ovakve “diverzije” obično koštaju aviokompanije između 10.000 i 80.000 funti, u zavisnosti od veličine aviona i mesta gde se preusmeravaju, prema Upravi za civilno vazduhoplovstvo.

Iz izveštaja AAIB utvrđeno je da je 49-godišnji kapetan stavio svoju šolju na improvizovani sto, gde su predmeti „ranjivi” – uprkos preporukama operativaca Airbusu koji insistiraju da se koriste specijalni držači.

Kafica
KAFICA je Vaš verni prijatelj u svetu kafe. Nikad Vas neće izdati... uvek će Vam reći pravu istinu o svakom espresu. Pratite KAFICU.
https://www.kafica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *